Pay Per Click Conference 2014

pay per click

На 21.03.2014 имах възможността да присъствам на една страхотна конференция, която се осъществи за първи път в България – Pay Per Click. На адреса на страницата може да откриете имената на лекторите и темите, които бяха обсъждани.

Рекламата на клик е маркетингов инструмент, който не всеки знае как да използва. Разбира се, (почти) всеки умее да клика с мишката, но не всеки знае как може да печели от това.

За щастие има експерти, които владеят това до мозъка на костите си. За мен беше изключително удоволствие да бъда сред тях и да се уверя с ушите си (и всички останали сетива), че това е доста трудоемка работа.

Тъй като Facebook се слави с много промени напоследък, които радват и не онлайн гилдията, впечатление ми направи лекцията на Facebook експерта Иво Илиев. Той каза много и разсмива много. За човек, който разбира достатъчно от работата си, шегите му бяха доста успешни.
Аудиторията успя да се запознае с различните методи за реклама във Facebook.
Най-важното за всеки, който се захваща с подобно нещо, е да определя първо своите цели и да знае, че основната такава не бива да е спечелването на голям брой фенове. Инвестирането на средства в онлайн реклама трябва да се води от основната цел на фирмата – например промоцията на определени продукти или запознаване на потребителите с нов продукт.
Обсъдиха се статистики, проучвания и данни.

pay per click

Много от лекторите поставиха акцент върху таргетирането на аудиторията. Това беше терминът, който се открои с най-голямо присъствие в лекциите на професионалистите.
Важно е  да се знае, че потребителят трябва да види тази реклама, която той иска. Идеята на онлайн рекламата е тя да бъда видима за всеки, който иска да я види или с други думи казано – направете проучване и разберете къде обича да клика вашият таргет (или този, който е склонен да плати за вашия продукт/услуга), след това го предизвикайте по интересен начин, за да иска да отдели един клик и за вас.

Но е лесно е да се каже, нали?

Е това са кратките ми впечатления. Догодина пак и повече.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s